Главная » Наша молитва » Часом важко приймати Дари Божі, навіть дуже важко
 

Часом важко приймати Дари Божі, навіть дуже важко

о. Іван (Полежака)

Часом важко приймати Дари Божі, навіть дуже важко., Бо вони зовсім не такі як хочеться.
Ми, немічні та слабкі люди, маємо бажання отримувати Дари від Бога. (Звичайно ж коли не вважаємо себе всесильними). Бо кожна людська душа жадає Бога. і ця жага відбивається в нашій свідомості як очікування чуда і викликає сподівання на дари. Дія Божа в душі людській є справжнім чудом в якому відроджується душа. І ми знаходимось в очікуванні такого Чуда. І Чудо приходить, а ми...
Наш людський розум багато знає про душу, але самої душі не знає, бо не пізнав.Тому він малює для нас своє бачення чуда, яке затуляє Чудо істинне. І ми очікуємо не спасительних дарів, які посилає нам Бог, а "добрих", які б задовольняли наше его. Тому Дари Божі рідко сприймаються як Дар, бо не є приємними для нас.
Нам важко зрозуміти та прийняти страждання Христа, бо вони є наслідком наших гріхів. Христос, заради нас, прийняв в повному мирі тяжкі страждання і нас навчає тому ж самому. І, коли ми в мирі і в довірі до Бога приймаємо страждання які випадають на нашу долю, то маємо надію, що омиємось ними і зможемо прийняти Самого Ісуса Христа. А це самий вищий Дар, який приходить до людини від Бога. Душа радіє, бо єднається зі Спасителем, а ми отримуємо глибокий мир і заспокоюємось. Душа досягла бажаного. Зустріч відбулась. Двері спасіння відкриті. Тільки б дійти.
Нам хочеться йти до спасіння без страждань, Хочеться виїхати до Раю на білому коні, або на "мерседесі". Але так не буває. Гріхи які ми звершуємо на протязі життя потрібно омити. А це не лише покаяння. Це ще й дорога разом з Ісусом Христом до Голгофи і до розп'яття.
Дякую Тобі, Господи за спасительні страждання якими Ти обдаровуєш і омиваєш нас. Прошу Тебе, Господи, дай сили прийняти Твої спасительні Дари і, омившись ними, прийти до Тебе.