Главная » Наша молитва » Дуже хочеться щоб світ навколо нас став кращим
 

Дуже хочеться щоб світ навколо нас став кращим

о. Іван (Полежака)

Дуже хочеться щоб світ навколо нас став кращим, щоб люди були добрішими, щоб стосунки між людьми вирівнялись і приносили радість. Хочеться щоб люди навколо нас змінились. Хочеться!
Хочеться і ми стараємось змінити світ і діємо. Але. ..
Ми християни маємо опору в Господі. Але опора чомусь не працює. Скільки б ми не трудились, скільки б ми не молились, світ не змінюється на краще і люди не змінюються. Мало трудимся? Мало молимся? Можливо. А можливо діємо не в тому напрямку. Бог навчає і, через святих Своїх, стверджує: «Зміни себе і світ навколо тебе зміниться». То виходить не світ винуватий, не люди навколо нас. Змінюватись потрібно нам: мені, тобі, кожній конкретній людині окремо.
Знаю:
- Коли людина поруч зі мною робить щось не так і це мене дратує, і в цю мить згадую що Бог є, то Він таки Є. Це Він поставив поруч зі мною цю людину. То ж людина, поруч зі мною, не робить мені зло, а свідчить про зло в мені. Бо я не маю миру в собі і зв'язок з Творцем у мене перерваний. 
- Коли починаю щиро дякувати Бога за свідка, якого Він поставив поруч зі мною, людина перестає мене дратувати. 
- Коли починаю просити у Бога вибачення за свій стан, стан вирівнюється.
- Коли прошу у Бога допомоги, щоб зрозуміти що не так, в думках з'являється ясність. 
- Коли… Коли кожну мить життя ми віддаємо Богові, світ навколо нас стає іншим, і люди інші, бо ми з Богом є іншими.
Думаю, що не варто змінювати світ та людей навколо себе. Варто змінювати себе. Чи, можливо, я не правий?
Дякую Тобі, Господи за те розуміння до якого я доріс сьогодні і яке Ти дав мені. Можливо завтра Ти дасиш інше.