Не можу не дивуватися нам, людям

о. Іван Полежака

Не можу не дивуватися нам, людям. Ми бажаємо щастя. Зо всіх сил стараємось бути щасливими. І Бог того бажає. І Бог старається щоб ми були щасливими. Він в Своїй безмежній любові і по Своїй милості до нас обдаровує нас щастям, омиває нас ним, а ми… Ми не щасливі. Ми маємо своє бачення щастя і прикладаємо зусилля щоб досягнути його, свого щастя. Але…, коли, навіть, досягаємо того про що мріяли, то певний час радіємо тому, але щасливішими не стаємо. На горизонті з’являється новамрія і ми знову діємо. Деякі люди серйозно вважають що дія і є щастям. Та чомусь їхні очі не променяться щастям. Навіть коли вони роблять те, що їм подобається. В той час вони отримують задоволення, але щасливішими не стають.
Ми шукаємо щастя в світі, а світ його не має і які б зусилля ми не прикладали, світ не дасть нам те, чого не має.
Щастя має лише Бог. Має і дає його нам, але ми не вміємо його прийняти. Не вміємо, бо ніхто не навчив. І я не берусь когось навчити, бо і навчити тому може лише Бог.
Знаю лише, що ми повинні прикладати зусилля для того, щоб навчитися дякувати Богові за те що маємо і за те, що отримуємо. Дякувати навіть тоді, коли не розуміємо що отримуємо і тоді, коли нам боляче. Подяка приймається Богом. Він радіє за нас. А Його радість вливається в нас. Радість, в якій є Повнота, в якій присутнє Все. І це Все, в цю мить, маємо і ми. Щастя явилось і оживає в нас. І в повноті щастя ми розуміємо те, що отримали. І розуміємо що те є лише інструментом, через який Бог відкриває нас до Щастя.
Дякую Тобі, Боже і прошу Тебе, дай сил постійно пам’ятати про Тебе і за все дякувати Тобі.

Коментарі:

Юрій Юрченко

По-моему счастье это не Евангельское понятие, его там нет. Счастье - это сейчас и тебе. В Евангелие есть радость, мир и любовь, но это не счастье, слишком уж это личностное понятие и каждый его определяет для себя сам. Это сиюминутное и неуловимое, как правильно Вы отче определяете. Бог предлагает нам вечность, там нет переменчивого, сиюминутного и личностного, там все Его.

о. Іван Полежака

Знаємо заповіді блаженств - або ж стану найвищого щастя. А коли знаємо, то розуміємо що щастя розкривається лише в поєднанні з Богом.

    Інна  Беднер 
Щастя- це гармонія . Коли в тобі душа і тіло відчувають мир, покій і Божу благодать.
 
    о. Іван Полежака
Дякую.
 
    Валентина Кучинська
Щастя це відчуття наповнення душі,стан душі,(а мне летять охота ...).Ці відчуття можливі коли ти знаєш що Бог біля тебе,що все йде за Божим планом.
 
    о. Іван Полежака
Дякую. Я відчуваю так само